VARIVO OD MRKVE SA PARADAJZOM
Sastojci
- 1 ½ kg šargarepe
- 100 g masti
- 4 kocke šećera
- supa od kostiju
- peršunov list
- 2 varjače brašna
- 1 l paradajz soka
Upustvo
- Uzeti 1 ½ kg šargarepe, ostrugati je i iseći na prutiće. Staviti u šerpu 100 g masti, pa kad se mast zagreje, dodati 4 kocke šećera i isečenu šargarepu.
- Šargarepu dinstati u poklopljenoj šerpi nalivajući je češće supom od kostiju. Kada šargarepa bude mekana, dodati joj sitno isečenog peršunovog lišća i 2 varjače brašna.
- Dobro mešati dok se brašno ne uprži. Mekanu šargarepu preliti 1 l paradajz soka. Šargarepu poklopiti i polako dinstati dok se sok sasvim ne ukrčka.