VARIVO OD MRKVE SA PARADAJZOM

Sastojci

  • 1 ½ kg šargarepe
  • 100 g masti
  • 4 kocke šećera
  • supa od kostiju
  • peršunov list
  • 2 varjače brašna
  • 1 l paradajz soka

Upustvo

  • Uzeti 1 ½ kg šargarepe, ostrugati je i iseći na prutiće. Staviti u šerpu 100 g masti, pa kad se mast zagreje, dodati 4 kocke šećera i isečenu šargarepu.
  • Šargarepu dinstati u poklopljenoj šerpi nalivajući je češće supom od kostiju. Kada šargarepa bude mekana, dodati joj sitno isečenog peršunovog lišća i 2 varjače brašna.
  • Dobro mešati dok se brašno ne uprži. Mekanu šargarepu preliti 1 l paradajz soka. Šargarepu poklopiti i polako dinstati dok se sok sasvim ne ukrčka.