TROUGLIĆI SA SIROM

Course: toplo predjelo

Sastojci

Za testo:

  • 400 g brašna
  • 200 ml tople vode
  • 1/2 kockice kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 100 ml ulja

Za premazivanje:

  • 250 g margarina

Za nadev:

  • 300 g sitnog sira
  • 1 belance

Premaz:

  • 1 žumance

Upustvo

Testo:

  • Najpre u toplu vodu izmrviti kvasac uz dodatak šećera. Pustite da nadođe. U prosejano brašno dodati so, ulje, a potom i nadošao kvasac. Prvo mešati varjačom da se sjedini, a potom rukama još par minuta. Ovo testo možete odmah raditi.
  • Razvaljati oklagijom u pravougaonik. Polovinom margarina sečenog na listove prekriti testo, preklopiti ivice kao pismo. Ponovo razvaljati u pravougaonik i ponoviti postupak sa drugom polovinom margarina, a zatim ponovo preklopiti ivice.
  • Razvaljati još jednom u pravougaonik i iseći na na manje kvadrate otprilike 3×5 komada.
  • Sir umutiti viljuškom sa belancetom uz malo soli po ukusu. Stavljati kašikom na sredinu, a potom preklopiti ivice u trougao. Ređati u pleh.
  • Premazati žumancetom u koje ste kanuli par kapi vode. Posuti susamom. Rernu zagrejati na 220°C. Peći nekih 20ak minuta, tj dok ne porumene.