TROUGLIĆI SA SIROM
Course: toplo predjelo
Sastojci
Za testo:
- 400 g brašna
- 200 ml tople vode
- 1/2 kockice kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 100 ml ulja
Za premazivanje:
- 250 g margarina
Za nadev:
- 300 g sitnog sira
- 1 belance
Premaz:
- 1 žumance
Upustvo
Testo:
- Najpre u toplu vodu izmrviti kvasac uz dodatak šećera. Pustite da nadođe. U prosejano brašno dodati so, ulje, a potom i nadošao kvasac. Prvo mešati varjačom da se sjedini, a potom rukama još par minuta. Ovo testo možete odmah raditi.
- Razvaljati oklagijom u pravougaonik. Polovinom margarina sečenog na listove prekriti testo, preklopiti ivice kao pismo. Ponovo razvaljati u pravougaonik i ponoviti postupak sa drugom polovinom margarina, a zatim ponovo preklopiti ivice.
- Razvaljati još jednom u pravougaonik i iseći na na manje kvadrate otprilike 3×5 komada.
- Sir umutiti viljuškom sa belancetom uz malo soli po ukusu. Stavljati kašikom na sredinu, a potom preklopiti ivice u trougao. Ređati u pleh.
- Premazati žumancetom u koje ste kanuli par kapi vode. Posuti susamom. Rernu zagrejati na 220°C. Peći nekih 20ak minuta, tj dok ne porumene.