TORTA SA BRESKVAMA

Course: desert

Sastojci

  • 2 jaja
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike brašna.

Krem:

  • 500 ml mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 3 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 65 g margarina
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g šlaga
  • 150 ml mleka
  • 3 do 5 breskvi mogu i iz kompota

Upustvo

  • Ulupati belanca sa šećerom u jak šne, pa dodati žumanca i ulupati sve zajedno. Postepeno dodavati uz mućenje ulje i na kraju brašno, pa sjediniti žicom za mućenje.
  • Staviti u pleh prečnika 20 cm da se ispeče kora na 180 stepeni, otprilike 15 minuta. Pečen biskvit ohladiti.
  • Pomešati pudinge i šećer sa 150 ml mleka, pa ostalo mleko staviti da provri. Kad provri zakuvati smesu i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti sa vatre i potpuno ohladiti. Ulupati margarin sobne temperature sa šećerom u prahu.
  • Puding koji se stegao “razbiti” mikserom, mutiti minut, da se i on pretvori u gusti krem. Puding dodavati margarinu i mutiti. Biće baš gusto.
  • Ulupati šlag sa mlekom, pa 1/3 šlaga dodati u krem i opet izmutiti a ostatak šlaga ostaje za odgore.
  • Na koru naneti ceo krem, pa iseckati breskve na sitne kockice i rasporediti po celoj površini. Odozgo staviti ostatak šlaga. Ostatak breskvi iseći na komade pa dekorisati tortu. Staviti u frižider sat – dva da se prohladi, pa poslužiti.