TORTA SA BRESKVAMA
Course: desert
Sastojci
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
- 2 kašike ulja
- 2 kašike brašna.
Krem:
- 500 ml mleka
- 2 pudinga od vanile
- 3 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 65 g margarina
- 50 g šećera u prahu
- 100 g šlaga
- 150 ml mleka
- 3 do 5 breskvi mogu i iz kompota
Upustvo
- Ulupati belanca sa šećerom u jak šne, pa dodati žumanca i ulupati sve zajedno. Postepeno dodavati uz mućenje ulje i na kraju brašno, pa sjediniti žicom za mućenje.
- Staviti u pleh prečnika 20 cm da se ispeče kora na 180 stepeni, otprilike 15 minuta. Pečen biskvit ohladiti.
- Pomešati pudinge i šećer sa 150 ml mleka, pa ostalo mleko staviti da provri. Kad provri zakuvati smesu i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti sa vatre i potpuno ohladiti. Ulupati margarin sobne temperature sa šećerom u prahu.
- Puding koji se stegao “razbiti” mikserom, mutiti minut, da se i on pretvori u gusti krem. Puding dodavati margarinu i mutiti. Biće baš gusto.
- Ulupati šlag sa mlekom, pa 1/3 šlaga dodati u krem i opet izmutiti a ostatak šlaga ostaje za odgore.
- Na koru naneti ceo krem, pa iseckati breskve na sitne kockice i rasporediti po celoj površini. Odozgo staviti ostatak šlaga. Ostatak breskvi iseći na komade pa dekorisati tortu. Staviti u frižider sat – dva da se prohladi, pa poslužiti.