TESTENINA SA ŠPARGLAMA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 500 g testenine
  • 125 g mekog sira
  • 30 g maslinovog ulja
  • 3 mlada bela luka
  • 500 g špargli
  • 1 kašičica soli
  • 1 prstohvat bibera

Upustvo

  • Sir iseckamo na komadiće (ili narendamo). Beli luk sitno naseckamo. U manjoj posudi pomešamo sir, beli luk, maslinovo ulje, so i biber. Smeša je gotova i ostavimo je sa strane.
  • Špargle operemo, odstranimo drvenaste delove i isečemo ih na komade.
  • U veliki lonac sipamo vodu, posolimo i sačekamo da provri. Onda dodamo tersteninu, smanjimo vatru i kuvamo 8-10 min. Svaki proizvođač testenina na pakovanju iskaže koliko je vremena potrebno da se testenina skuva, pa se pridržavajte uputstva. Kada je pasta kuvana, odmah je ocedite i sipajte u činiju.
  • Pristavite još jedan lonac sa vodom, za blanširanje špargli. Kad voda provri, ubacite špargle i kuvajte ih do 3 minuta, da omekšaju. Zatim ih dobro ocedite.
  • Kuvanoj testetnini dodati smešu sa sirom i i začinima, i špargle. Sve zajedno ponovo lagano izmešamo, dodamo soli i bibera ukoliko je potrebno, prema ukusu.