TARTAR BIFTEK SA ZAČINSKIM BILJEM
Course: hladno predjelo
Sastojci
- 500 g goveđeg bifteka
- 4 žumanceta
- 4 kašičice ljutog senfa
- 4 kašičice maslinovog ulja
- glavica crnog luka
- 4 kisela krastavca
- 100 g švapskog sira
- kapar
- list peršuna
- kašika kečapa
- nekoliko kapi tabasko sosa
- nekoliko kapi vočester sosa
- kašika vinskog sirćeta
- kašika limunovog soka
- 2 kašike ulja
- so i biber
Upustvo
- Mikserom umutite sirće, sok od limuna, ulje, kašiku vode, biber i so.
- Pomešajte sitno seckano začinsko bilje, crni luk i krastavčiće, dodajte sir, kečap, vočester i umereno posolite.
- Posebno umutite senf sa tabasko sosom, maslinovim uljem, dodajte žumance i sitno mleveno sirovo meso, pa sve sjedinite.
- Masu sipajte na dobro rashlađene tanjire i služite uz prepečen hleb.