SVINJETINA U SLATKO KISELOM SOKU
Course: glavno jelo
Sastojci
- 2 svinjska fileta
- 3 kašike soja sosa
- 2 kašike crnog vina
- 1 kašika šećera
- 1 kašika meda
- sitno seckani beli luk
- 1 struk mladog luka
- pola kašičice cimeta
- pola šoljice jabukovog sirćeta
- pola šoljice šećera
- 3 kašike paradajz pirea
- 1 kašika gustina
Upustvo
- Pomešajte soja sos, vino, šećer, med, beli luk, mladi luk, i cimet. Cele filete prekrijte tom mešavinom začina i ostavite da odstoje u frižideru preko noći.
- Meso izvadite iz marinade, prosušite ga krpom, premažite uljem i pecite na roštilju, Često ga okrećući i premazujući marinadom oko 30 minuta.
- Gotove filete ukrasite mladim lukom isečenim uzdužno na rezance. Meso isecite na tanke kolutove, i servirajte sa slatko kiselim umakom.
- Za umak pomešajte šoljicu vode sa sirćetom, šećerom i paradajz pireom, pa stavite da prokuva. Dodajte gustin razmućen u pola šoljice hladne vode. Brzo mešajte, isključite ringlu i čim se zgusne, sklonite sa vatre.