SVINJETINA U SLATKO KISELOM SOKU

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 2 svinjska fileta
  • 3 kašike soja sosa
  • 2 kašike crnog vina
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika meda
  • sitno seckani beli luk
  • 1 struk mladog luka
  • pola kašičice cimeta
  • pola šoljice jabukovog sirćeta
  • pola šoljice šećera
  • 3 kašike paradajz pirea
  • 1 kašika gustina

Upustvo

  • Pomešajte soja sos, vino, šećer, med, beli luk, mladi luk, i cimet. Cele filete prekrijte tom mešavinom začina i ostavite da odstoje u frižideru preko noći.
  • Meso izvadite iz marinade, prosušite ga krpom, premažite uljem i pecite na roštilju, Često ga okrećući i premazujući marinadom oko 30 minuta.
  • Gotove filete ukrasite mladim lukom isečenim uzdužno na rezance. Meso isecite na tanke kolutove, i servirajte sa slatko kiselim umakom.
  • Za umak pomešajte šoljicu vode sa sirćetom, šećerom i paradajz pireom, pa stavite da prokuva. Dodajte gustin razmućen u pola šoljice hladne vode. Brzo mešajte, isključite ringlu i čim se zgusne, sklonite sa vatre.