SOČAN ČOKOLADNI BRAUNI

Course: desert

Sastojci

  • 400 ml vode
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 pune kašike džema po izboru
  • 100 g šećera

Za preliv:

  • 2 štangle otopljene čokolade za kuvanje ako postite na vodi, koristite kakao prah, 2 kašike
  • 50 g šećera
  • 100 ml vode
  • 1 vanilin šećer

Upustvo

  • Uključite rernu na 200 stepeni.
  • Umutite šećer, vodu, džem. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Ne treba koristiti mikser.
  • Izlijte u manju tepsiju i pecite oko 20 – 30 minuta.
  • Skuvajte sve sastojke koji su navedeni za preliv i vrelim prelijte preko vrelog kolača. Pospite po želji kokosom ili mlevenim orasima i ostavite da se skroz ohladi. Secite kocke i poslužite.