ŠIŠ ĆEVAP

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 500 g masnije govedine
  • 4 babure
  • 4 paradjza
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 do 4 krompira

Upustvo

  • Šiš-ćevap praviti na sledeći način: meso oprati, posoliti, i iseći na komadiće kao za ražnjiće.
  • Babure isto tako iseći na krupnije komade, a crni luk i krompir iseći na koturove debele pola santimetra.
  • Uzeti male štapiće i nabadati redom, meso, baburu, krompir, i tako redom dok se štapići ne napune.
  • U šerpu ili đuveč staviti mast, zagrejati je da bude topla, ali ne mnogo vrela. I u tu mast poređati ražnjiće jedan do drugoga, ali tako da stanu svi u jedan red.
  • Sve posoliti po ukusu i pržiti, dolivajući po malo vode dok meso ne postane mekano.
  • Mora se paziti da se povrće ne raspadne.