ŠIŠ ĆEVAP
Course: glavno jelo
Sastojci
- 500 g masnije govedine
- 4 babure
- 4 paradjza
- 3 glavice crnog luka
- 3 do 4 krompira
Upustvo
- Šiš-ćevap praviti na sledeći način: meso oprati, posoliti, i iseći na komadiće kao za ražnjiće.
- Babure isto tako iseći na krupnije komade, a crni luk i krompir iseći na koturove debele pola santimetra.
- Uzeti male štapiće i nabadati redom, meso, baburu, krompir, i tako redom dok se štapići ne napune.
- U šerpu ili đuveč staviti mast, zagrejati je da bude topla, ali ne mnogo vrela. I u tu mast poređati ražnjiće jedan do drugoga, ali tako da stanu svi u jedan red.
- Sve posoliti po ukusu i pržiti, dolivajući po malo vode dok meso ne postane mekano.
- Mora se paziti da se povrće ne raspadne.