ŠARENI RAŽNJIĆI OD POVRĆA
Course: hladno predjelo, toplo predjelo
Sastojci
- 2 tikvice
- 1 crvena paprika
- 1 zelena parika
- 2 crvena luka
- 2 mlade šargarepe
- manji šampinjoni
- cherry paradajz
- svež origano majčina dušica, peršun
- so biber
- maslinovo ulje
- sok od limuna
Upustvo
- Tikvice narežite na kolutove debljine do 1 cm, a na komade slične veličine izrežite i papriku. Šargarepu izrežite na malo deblje kolutiće.
- Luk odvojite na slojeve pa iz njih izrežite komade. Cherry paradajz zavisno od veličine ili stavite cele ili sečete na polovine.
- Šampinjone ne sečete već se koriste celi. Svo povrće posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem.
- Ovako spremljene ražnjiće možete jesti presne ili peći na roštilju, na tiganju – pa čak i u rerni.
- Gotovi su kad povrće omekša.
- Ražnjiće posužite uz seckane sveže začine, prelivene maslinovim uljem i limunom.