ŠARENI RAŽNJIĆI OD POVRĆA

Course: hladno predjelo, toplo predjelo

Sastojci

  • 2 tikvice
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena parika
  • 2 crvena luka
  • 2 mlade šargarepe
  • manji šampinjoni
  • cherry paradajz
  • svež origano majčina dušica, peršun
  • so biber
  • maslinovo ulje
  • sok od limuna

Upustvo

  • Tikvice narežite na kolutove debljine do 1 cm, a na komade slične veličine izrežite i papriku. Šargarepu izrežite na malo deblje kolutiće.
  • Luk odvojite na slojeve pa iz njih izrežite komade. Cherry paradajz zavisno od veličine ili stavite cele ili sečete na polovine.
  • Šampinjone ne sečete već se koriste celi. Svo povrće posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem.
  • Ovako spremljene ražnjiće možete jesti presne ili peći na roštilju, na tiganju – pa čak i u rerni.
  • Gotovi su kad povrće omekša.
  • Ražnjiće posužite uz seckane sveže začine, prelivene maslinovim uljem i limunom.