SANGRIA

Sastojci

  • 1 jabuka
  • 200 g oguljene dinje
  • 300 g bresaka
  • 100 g grožđa
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 700 ml crnog vina
  • 50 ml likera amaretta
  • 300 ml vode

Upustvo

  • Oguljene jabuke, dinju i breskve očišćene od koštica isecite na podjednake kocke, a grožđe operite i odvojite bobice.
  • Iseckano voće stavite u veću posudu, pospite šećerom i vanilin šećerom, dobro izmešajte i ostavite da odstoji oko 1 sat.
  • Pripremljenom voću dodajte vino, amaretto, i još jedanput dobro promešajte.
  • Posudu s vinom i voćem pokrijte i ostavite da odstoji na hladnom mestu preko noći.
  • Savet:
  • Ukoliko želite jači koktel, smanjite količinu voća.