RUSKA SALATA
Course: hladno predjelo
Sastojci
- 8 većih krompira
- 8 šargarepa
- 8 jaja
- 1 tegla kiselih krastavaca neto krastavaca 350-500g
- tegla majoneza oko 650 ml, 630 g
- 1/2 kg graška
- 1/2 kg kuvanih pilećih prsa ili šunke ili pečenice
- 1 kašičica soli
Upustvo
- Krompir i šargarepu dobro oprati.
- Saviti u lonac s vodom, dodati pola kašičice soli. Neka se kuva 1 sat, ocediti iz vode i pustiti da se hladi.
- Odvojeno (budući da se kraće kuva) skuvati grašak, kao i cela jaja, isto odvojeno. Pustiti da se i to hladi. I grašak i jaja kuvati oko 10 min nakon što proključa voda.
- Krompir, šargarepu i jaja treba oljuštiti, iseći na kockice, veličine po želji, dodati grašak, krastavce i šunku koju smo takođe isekli na kocke, dodati majonez i sve zajedno dobro izmešati.