RUSKA SALATA

Course: hladno predjelo

Sastojci

  • 8 većih krompira
  • 8 šargarepa
  • 8 jaja
  • 1 tegla kiselih krastavaca neto krastavaca 350-500g
  • tegla majoneza oko 650 ml, 630 g
  • 1/2 kg graška
  • 1/2 kg kuvanih pilećih prsa ili šunke ili pečenice
  • 1 kašičica soli

Upustvo

  • Krompir i šargarepu dobro oprati.
  • Saviti u lonac s vodom, dodati pola kašičice soli. Neka se kuva 1 sat, ocediti iz vode i pustiti da se hladi.
  • Odvojeno (budući da se kraće kuva) skuvati grašak, kao i cela jaja, isto odvojeno. Pustiti da se i to hladi. I grašak i jaja kuvati oko 10 min nakon što proključa voda.
  • Krompir, šargarepu i jaja treba oljuštiti, iseći na kockice, veličine po želji, dodati grašak, krastavce i šunku koju smo takođe isekli na kocke, dodati majonez i sve zajedno dobro izmešati.