PIROŠKE SA KAČKAVALJEM I ŠUNKOM
Course: toplo predjelo
Sastojci
- 420 g brašna
- 250 ml mleka
- 1/2 kockice kvasca
- 1/2 kašičice šećera
- 2 žumanceta
- 2 kašičice suvog začina vegeta, bio začin, itd
Za nadev:
- kačkavalj
- majonez
- kečap
- origano
- šunka
Upustvo
- U mlako mleko staviti šećer i kvasac. Ostaviti da kvasac nadođe. Sjediniti žumanca i začin, zatim dodati mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesiti testo.
- Ostaviti testo 15 minuta, zatim ga premesiti i razvući u pravougaonik. Iseći na 10 delova.
- Sjediniti malo majoneza i kečapa (po kašičicu). Zatim staviti na jedan kraj testa. Preko složiti seckanu šunku, rendani kačkavalj i malo origana.
- Urolati po široj strani, zatim dobro pritisnuti bočne strane da ne iscuri fil prilikom prženja.
- Pržiti u zagrejanom, dubljem ulju. Staviti prvo stranu gde je piroška zatvorena i pridržati je između dve viljuške ili metalne hvataljke za meso, da se piroška ne otvori. Kada se isprži donja strana, okrenuti drugu stranu. Vaditi na ubrus.