PIROŠKE SA KAČKAVALJEM I ŠUNKOM

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • 420 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 1/2 kockice kvasca
  • 1/2 kašičice šećera
  • 2 žumanceta
  • 2 kašičice suvog začina vegeta, bio začin, itd

Za nadev:

  • kačkavalj
  • majonez
  • kečap
  • origano
  • šunka

Upustvo

  • U mlako mleko staviti šećer i kvasac. Ostaviti da kvasac nadođe. Sjediniti žumanca i začin, zatim dodati mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesiti testo.
  • Ostaviti testo 15 minuta, zatim ga premesiti i razvući u pravougaonik. Iseći na 10 delova.
  • Sjediniti malo majoneza i kečapa (po kašičicu). Zatim staviti na jedan kraj testa. Preko složiti seckanu šunku, rendani kačkavalj i malo origana.
  • Urolati po široj strani, zatim dobro pritisnuti bočne strane da ne iscuri fil prilikom prženja.
  • Pržiti u zagrejanom, dubljem ulju. Staviti prvo stranu gde je piroška zatvorena i pridržati je između dve viljuške ili metalne hvataljke za meso, da se piroška ne otvori. Kada se isprži donja strana, okrenuti drugu stranu. Vaditi na ubrus.