PILETINA I POVRĆE U RERNI
Course: glavno jelo
Sastojci
- 1 kg pilećeg mesa po izboru
- 500 – 600 g krompira
- 400 g tikvica
- 2 veće šargarepe
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 crvena paprika
- 100 ml ulja
- 200 – 250 ml vode
- 1 kašika suvog začina
- peršunov list i začini koje volite
- ruzmarin
- 1 kašičica soli
Upustvo
- Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Dok se rerna zagreva pripremimo posudu u kojoj ćete sve peći.
- Najbolje je ako imate glinenu posudu sa poklopcem, u njoj se svi ukusi pomešaju i jelo je mnogo ukusnije. Može da vam posluži i vatrostalna činija sa poklopcem, ali ako nemate ni to stavite aluminijumsku foliju umesto poklopca, dobro je zatvorite da nigde ne propušta.
- Iseckati crni luk na kriške, dodati mu suvi začin i ulje, promešati pa staviti na dno posude. Preko poslagati meso, očišćen i iseckan krompir, šargarepu i papriku, odozgo staviti isečene tikvice.
- Vodi dodati so, biber, peršun, šta već stavljate i sve preliti. Odozgo staviti grančice ruzmarina. Peći 30 do 40 min. Kad je pečeno služite toplo i uz neku sezonsku salatu.