PILEĆI GULAŠ SA POVRĆEM
Course: glavno jelo
Sastojci
- malo putera
- ½ kašike maslinovog ulja
- 1 veliki luk sitno naseckan
- 1 ½ kašika brašna
- 650 g pilećeg filea može i mešano sa manjim batacima i karabatacima
- 3 čena belog luka smrvljena
- 400 g belog krompira prepolovljeno
- 2 štapića celera kockice
- 2 šargarepe kockice
- 250 g šampinjona četvrtine
- 15 g sušene pečurke natopljene u 50 ml ključale vode
- 500 ml zalihe napravljene sa dve kocke pilećih kockica
- 2 kašike senfa plus dodatno posluživanje
- 2 lovorova lista
Upustvo
- Zagrejte malo putera i maslinovo ulje u velikom tiganju, dodajte sitno seckani crni luk i pržite 10-ak minuta dok ne omekša i počne da se karamelizira.
- U međuvremenu, stavite brašno, malo soli i bibera u posudu i ubacite piletinu. U tiganj dodajte zgnječeni beli luk i piletinu i kratko pržite (4-5 min.) dok piletina ne počne da dobija boju.
- Prebacite u dublju šerpu, zajedno sa prepolovljenim krompirom, celerom, šargarepom, pečurkama, sušenim pečurkama sa sve vodom, pilećim bujonom, senfom i lovorom. Dobro promešajte.
- Kuvajte na niskoj temperaturi 7 sati ili na visokoj 4 sata. Sklonite lovorovo lišće i poslužite s malo senfa sa strane.