PILEĆI GULAŠ SA POVRĆEM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • malo putera
  • ½ kašike maslinovog ulja
  • 1 veliki luk sitno naseckan
  • 1 ½ kašika brašna
  • 650 g pilećeg filea može i mešano sa manjim batacima i karabatacima
  • 3 čena belog luka smrvljena
  • 400 g belog krompira prepolovljeno
  • 2 štapića celera kockice
  • 2 šargarepe kockice
  • 250 g šampinjona četvrtine
  • 15 g sušene pečurke natopljene u 50 ml ključale vode
  • 500 ml zalihe napravljene sa dve kocke pilećih kockica
  • 2 kašike senfa plus dodatno posluživanje
  • 2 lovorova lista

Upustvo

  • Zagrejte malo putera i maslinovo ulje u velikom tiganju, dodajte sitno seckani crni luk i pržite 10-ak minuta dok ne omekša i počne da se karamelizira.
  • U međuvremenu, stavite brašno, malo soli i bibera u posudu i ubacite piletinu. U tiganj dodajte zgnječeni beli luk i piletinu i kratko pržite (4-5 min.) dok piletina ne počne da dobija boju.
  • Prebacite u dublju šerpu, zajedno sa prepolovljenim krompirom, celerom, šargarepom, pečurkama, sušenim pečurkama sa sve vodom, pilećim bujonom, senfom i lovorom. Dobro promešajte.
  • Kuvajte na niskoj temperaturi 7 sati ili na visokoj 4 sata. Sklonite lovorovo lišće i poslužite s malo senfa sa strane.