PILEĆE PLJESKAVICE
Course: glavno jelo, toplo predjelo
Sastojci
- 1 kg pilećih bataka
- 400 g krompira
- 400 g šargarepe
- 150 g trapista
- 2 kom mlada luka
- suvi biljni začin
- biber
- aleva paprika
Za paniranje:
- brašno
- jaja
- prezla
Upustvo
- U šerpu staviti batake (iskoštene), krompir i šargarepu, začiniti suvim biljnim začinom i biberom i ostavii da se kuva oko 40 minuta.
- Kada se sve to lepo skuva, potrebno je sve procediti i ostaviti da se prohladi oko 15ak minuta.
- Kada se sve prohladilo, treba krompir i šargarepu izgnječiti viljuškom što je više moguće, a meso odvojiti od kožice i takođe izgnječiti ili baš sitno iseckati. Možete i sve staviti u blender pa na kratko da ga samelje, da ostanu krupniji komadi.
- Kada ste to sve izdrobili potrebno je dodati aleve paprike, sitno seckan mladi luka i trapista(sitni seckan ili izrendan). Sve to dobro umesiti i ostaviti da odstoji 10ak minuta u frižideru.
- Zatim od te smese praviti pljeskavice, a mogu i u bilo koji drugi oblik da se nameste.
- Sve to lepo treba ispanirati (brašno, jaja, prezla) i staviti da se prži u dubljem ulju.