PILEĆE PLJESKAVICE

Course: glavno jelo, toplo predjelo

Sastojci

  • 1 kg pilećih bataka
  • 400 g krompira
  • 400 g šargarepe
  • 150 g trapista
  • 2 kom mlada luka
  • suvi biljni začin
  • biber
  • aleva paprika

Za paniranje:

  • brašno
  • jaja
  • prezla

Upustvo

  • U šerpu staviti batake (iskoštene), krompir i šargarepu, začiniti suvim biljnim začinom i biberom i ostavii da se kuva oko 40 minuta.
  • Kada se sve to lepo skuva, potrebno je sve procediti i ostaviti da se prohladi oko 15ak minuta.
  • Kada se sve prohladilo, treba krompir i šargarepu izgnječiti viljuškom što je više moguće, a meso odvojiti od kožice i takođe izgnječiti ili baš sitno iseckati. Možete i sve staviti u blender pa na kratko da ga samelje, da ostanu krupniji komadi.
  • Kada ste to sve izdrobili potrebno je dodati aleve paprike, sitno seckan mladi luka i trapista(sitni seckan ili izrendan). Sve to dobro umesiti i ostaviti da odstoji 10ak minuta u frižideru.
  • Zatim od te smese praviti pljeskavice, a mogu i u bilo koji drugi oblik da se nameste.
  • Sve to lepo treba ispanirati (brašno, jaja, prezla) i staviti da se prži u dubljem ulju.