PILE NA MOSKOVSKI NAČIN
Course: glavno jelo
Sastojci
- 1 mlado pile
- 1 glavica crnog luka
- 500 g pečuraka
- so
- biber
- brašno
- 400 g kisele pavlake
- mirođija
Upustvo
- Uzeti 1 mlado pile, očistiti ga i izvaditi im sitniš. Raseći ga uzduž na polovinu.
- Jednu glavicu crnog luka iseći na koturove, 500 g svežih pečuraka očistiti i iseći na sitne komade.
- U šerpu, na maslacu, malo ispržiti luk i staviti pečurke i pileće meso, koje predhodno treba posoliti i pobiberiti.
- Poklopiti šerpu, staviti na štednjak i pustiti da pile porumeni. Tada izvaditi i staviti u činiju u kojoj se može peći.
- U šerpu u kojoj su se pržilo pile sipati jednu kašiku brašna. Brašno propržiti na maslacu koje je ostalo od prženja pilića, sipati 400 g kisele pavlake, prokuvati i dodati iseckane mirođije. Sipati taj umak u činiju sa piletinom, poklopiti je i staviti je 3/4 sata u rernu. Kad je jelo gotovo služiti.