PASULJ SA DIVLJEG ZAPADA
Course: glavno jelo
Sastojci
- 4 juneća kotleta od po 170 g
- 300 g pasulja
- 120 g dimljene slanine
- 150 g kuvanog kukuruza
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 glavica luka
- 5 – 6 feferonki
- nana
- 3 čena belog luka
- majčina dušica
- 50 ml belog vina
- ulje
- so i biber
Upustvo
- Pasulj stavimo u šerpu sa vodom. Dodamo nekoliko grančica majčine dušice i nane. Ostavimo da odstoji jednu noć.
- Na tihoj vatri kuvamo pasulj.
- Kotlete posolimo, pobiberimo sa obe strane i pržimo na ulju u zagrejanom tiganju. Kotlete vadimo na činiju i u istom tiganju pržimo seckani luk, beli luk, feferonke, vino i na kocke iseckanu dimljenu slaninu. Promešamo, posolimo i pobiberimo. Dodamo kuvani kukuruz, kašiku paradajza i preostalu majčinu dušicu. Dodamo iseckanu preostalu nanu i skuvani pasulj. Posolimo.
- Sadržaj tiganja prespemo u keramički sud. Na pasulj stavimo ispržene kotlete. Poklopimo aluminijumskom folijom i pečemo 1 sat na 225 stepeni.
- Kada je jelo gotovo stavljamo na činiju za serviranje, koju ćemo ukrasiti po želji.