OSLIĆ U RERNI
Course: glavno jelo
Sastojci
- 1 kg oslića
- 250 g kikirikija
- 100 g sredine hleba
- kašika koncentrata paradajza
- ulje
- crvena paprika
- limun
- so
- 4 krompira
- 400 g boranije
- 4 paradajza
Upustvo
- Očistiti ribu, operite je i osušite. Pripremite nadev tako što ćete sredinu hleba potopiti u malku vodu pa ga dobro iscedite.
- Očistite kikiriki, pecite ga u rerni oko 5 minuta, uklonite ljusku, isekajte ga i pomešajte sa dobro oceđenom sredinom hleba.
- Dodajte koncentrat paradajza, iseckanu papričicu i malo soli. Ovom smesom napunite ribu, premažite je uljem i stavite u pleh.
- Poprskajte odozgo sokom od limuna razređenim vodom. Stavite u rernu i pecite na temperaturi od 230 stepeni 35 do 40 minuta, povremeno prelivajući sokom.
- Oslić pripremljen na ovaj način servirajte sa kuvanim krompirom i boranijom. Ukrasite kriškama paradajza i limunom.