MLADA JUNETINA NADEVENA KAJGANOM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 500 g mlevenog mesa
- mrvice
- namestite ređu kajganu
- peršunovo lišće
- so
- biber
- 1 do 2 kašike kisele pavlake ili kajmaka
- 3 do 4 sardine
- grašak iz konzerve
Upustvo
- Sameljite 500 g mesa dvaput uzastopno, raspljeskajte na dasci posutoj mrvicama. Ili što je lakše na listu masnog papira, da biste posle tu pravougaonu ploču mogli svaljati kao rolat.
- Premažite hladnom ređom kajganom uz dodatak seckanog zelenog peršuna, po ukusu soli, bibera, i 1 do 2 kašike kisele pavlake ili kajmaka. Ovo pospite sa 3 do 4 iseckane ili udrobljene sardine, a preko svega dodajte i malo graška iz konzerve.
- Uvijte kao rolat. Izmaknite na kraj daske i prebacite u đuveč pleh, prelijte zagrejanom mašću i ispecite kao svako pečenje.
- Ovo jelo možete pripremiti dan ranije, služiti toplo ili hladno po volji uz salatu.