MELANCANI
Course: glavno jelo
Sastojci
- 2-3 patlidžana
- so
- 4-5 zelenih paprika
- 500 g paradajza
- 100 g ulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 beli luk
- peršun
Upustvo
- Uzeti 2 do 3 patlidžana, oguliti ih i izrezati na kocke. Posoljene ostaviti pola sata da bi omekšale, 4 do 5 zelenih paprika izrezati na rezance, a isto tako izrezati 500 g paradajza, ali odstraniti semenke.
- Na 100 g vrućeg ulja staviti po 1 glavicu iseckanog crnog i belog luka i peršuna. Kad luk požuti, staviti papriku. Kad paprika malo omekša, iscediti patlidžan da iz njega izađe crna voda.
- U šerpu staviti paradajz, pa zatim patlidžan i ostaviti da se sve zajedno kuva. Sve posoliti i dodati bibera po volji.