MELANCANI

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 2-3 patlidžana
  • so
  • 4-5 zelenih paprika
  • 500 g paradajza
  • 100 g ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 beli luk
  • peršun

Upustvo

  • Uzeti 2 do 3 patlidžana, oguliti ih i izrezati na kocke. Posoljene ostaviti pola sata da bi omekšale, 4 do 5 zelenih paprika izrezati na rezance, a isto tako izrezati 500 g paradajza, ali odstraniti semenke.
  • Na 100 g vrućeg ulja staviti po 1 glavicu iseckanog crnog i belog luka i peršuna. Kad luk požuti, staviti papriku. Kad paprika malo omekša, iscediti patlidžan da iz njega izađe crna voda.
  • U šerpu staviti paradajz, pa zatim patlidžan i ostaviti da se sve zajedno kuva. Sve posoliti i dodati bibera po volji.