MAJSKA TORTA
Course: desert
Sastojci
- 6 jaja
- 140 g šećera
- 2 štangle čokolade
- 140 g badema
- 1 kašika brašna
Za nadev:
- 3 jajeta
- 150 g šećera
- malo vanile
- 140 g badema
- 140 g maslaca
Za preliv:
- čokolada
Upustvo
- Izmešati dobro 6 žumanaca sa 140 g šećera, dodati 2 štangle omekšale čokolade, sneg od 6 belanaca, 140 g neoljuštenih samlevenih badema i 1 kašiku mekanog brašna. Sve to dobro izmešati. Podeliti masu na 2 dela, sipati u kalup i lagano je peći.
- Ohlađenu tortu nadevati sledećim nadevom: u činiji ulupati 3 jajeta, 150 g šećera i malo vanile dok masa ne postane gusta. Zatim je skinuti i ostaviti da se ohladi.
- U ohlađenu masu dodati 140 g obarenih, oljuštenih i samlevenih badema i 140 g dobro umućenog maslaca. Sve promešati i ovim kremom nadevati tortu.
- Celu tortu preliti prelivom od čokolade.