MAJSKA TORTA

Course: desert

Sastojci

  • 6 jaja
  • 140 g šećera
  • 2 štangle čokolade
  • 140 g badema
  • 1 kašika brašna

Za nadev:

  • 3 jajeta
  • 150 g šećera
  • malo vanile
  • 140 g badema
  • 140 g maslaca

Za preliv:

  • čokolada

Upustvo

  • Izmešati dobro 6 žumanaca sa 140 g šećera, dodati 2 štangle omekšale čokolade, sneg od 6 belanaca, 140 g neoljuštenih samlevenih badema i 1 kašiku mekanog brašna. Sve to dobro izmešati. Podeliti masu na 2 dela, sipati u kalup i lagano je peći.
  • Ohlađenu tortu nadevati sledećim nadevom: u činiji ulupati 3 jajeta, 150 g šećera i malo vanile dok masa ne postane gusta. Zatim je skinuti i ostaviti da se ohladi.
  • U ohlađenu masu dodati 140 g obarenih, oljuštenih i samlevenih badema i 140 g dobro umućenog maslaca. Sve promešati i ovim kremom nadevati tortu.
  • Celu tortu preliti prelivom od čokolade.