LJUTA FEFERONI PICA

Course: glavno jelo
Kuhinja: Italijanska

Sastojci

  • 1 kg brašna
  • 1 feferona
  • 400 ml jogurta
  • 150 g kačkavalja
  • 2 jajeta
  • 200 ml mleka
  • 150 g kulena
  • 200 ml paradajz sosa
  • 1 prašk za pecivo
  • 3 g šećera
  • 45 ml ulja
  • 1/2 svežeg kvasca
  • 3 g soli

Upustvo

  • Za testo je potrebno: 2 čaše jogurta, 1 čaša mleka, pola kockice kvasca, 2 jajeta, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 3 kašike ulja, 1 prašak za pecivo, 1 kg brašna (preporučujemo pola integralnog, pola običnog mekog).
  • Zamesite testo i stavite ga da odstoji u frižideru minimum tri sata. Potom razvucite testo za picu prema veličini pleha. Stavite pire ili sos od paradajza, kačkavalj i kulen.
  • Zagrejte rernu na 250 stepeni, potom stavite picu da se peče na 200 stepeni 10-15 minuta. Kada je izvadite, iseckajte feferone i pospite po površini.