LJUTA FEFERONI PICA
Course: glavno jelo
Kuhinja: Italijanska
Sastojci
- 1 kg brašna
- 1 feferona
- 400 ml jogurta
- 150 g kačkavalja
- 2 jajeta
- 200 ml mleka
- 150 g kulena
- 200 ml paradajz sosa
- 1 prašk za pecivo
- 3 g šećera
- 45 ml ulja
- 1/2 svežeg kvasca
- 3 g soli
Upustvo
- Za testo je potrebno: 2 čaše jogurta, 1 čaša mleka, pola kockice kvasca, 2 jajeta, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 3 kašike ulja, 1 prašak za pecivo, 1 kg brašna (preporučujemo pola integralnog, pola običnog mekog).
- Zamesite testo i stavite ga da odstoji u frižideru minimum tri sata. Potom razvucite testo za picu prema veličini pleha. Stavite pire ili sos od paradajza, kačkavalj i kulen.
- Zagrejte rernu na 250 stepeni, potom stavite picu da se peče na 200 stepeni 10-15 minuta. Kada je izvadite, iseckajte feferone i pospite po površini.