LAZANJE SA SPANAĆEM I SIROM
Course: glavno jelo, toplo predjelo
Sastojci
- pakovanje lazanja
- 1 crveni luk
- 4 čena belog luka
- 2 jaja
- 250-300 g spanaća
- 400 g riccota sira
- 200 g mocarele
- cherry paradajz
Paradajz sos:
- malo paradajz soka ili pasiranog paradajza
- malo maslinovog ulja
- so biber
Upustvo
- Propržite crni luk u tiganju. Dinstajte dok ne omekša i porumeni, pa dodajte beli luk. Dinstajte još malo. Ostavite sa strane da se malo ohladi.
- U većoj posudi umutite jaja, dodajte rikota sir, spanać, i 100 g mocarela sira. Posolite i pobiberite.
- Kada se mešavina udinstanog luka ohladila dodajte je mešavini sa spanaćem. Sve dobro izmešajte.
- U dublju posudu pomešati paradajz sok, malo maslinovog ulja i so.
- Paradajz sos staviti na dno pleha, pa onda stavite listove lazanje, pa po njima pospite mešavinu spanaca i sira. Ponovite tri puta sve (osim sosa) i na kraju polijte preostalim paradajz sosom, mocarelom i parmezanom.
- Pokrijte folijom i pecite 30 minuta. Skinite foliju, pa vratite da se peče još 15 minuta.