LAZANJE SA SPANAĆEM I SIROM

Course: glavno jelo, toplo predjelo

Sastojci

  • pakovanje lazanja
  • 1 crveni luk
  • 4 čena belog luka
  • 2 jaja
  • 250-300 g spanaća
  • 400 g riccota sira
  • 200 g mocarele
  • cherry paradajz

Paradajz sos:

  • malo paradajz soka ili pasiranog paradajza
  • malo maslinovog ulja
  • so biber

Upustvo

  • Propržite crni luk u tiganju. Dinstajte dok ne omekša i porumeni, pa dodajte beli luk. Dinstajte još malo. Ostavite sa strane da se malo ohladi.
  • U većoj posudi umutite jaja, dodajte rikota sir, spanać, i 100 g mocarela sira. Posolite i pobiberite.
  • Kada se mešavina udinstanog luka ohladila dodajte je mešavini sa spanaćem. Sve dobro izmešajte.
  • U dublju posudu pomešati paradajz sok, malo maslinovog ulja i so.
  • Paradajz sos staviti na dno pleha, pa onda stavite listove lazanje, pa po njima pospite mešavinu spanaca i sira. Ponovite tri puta sve (osim sosa) i na kraju polijte preostalim paradajz sosom, mocarelom i parmezanom.
  • Pokrijte folijom i pecite 30 minuta. Skinite foliju, pa vratite da se peče još 15 minuta.