Sastojci:
7 svežih kora za lazanje
200 g šampinjona
200 g mlevenog junećeg mesa
glavica crnog luka
1 šargarepa
50 g maslaca
70 ml paradajz-pirea
2,5 dl pavlake
70 g parmezana + 30 g (za posipanje)
so, biber
origano
majčina dušica
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, pečurke na listiće, šargarepu izrendajte. Pavlaku umutite s parmezanom. Upržite na maslacu luk i šargarepu, dodajte šampinjone, posolite, pobiberite, dodajte mleveno meso i propržite. Na kraju dodajte paradajz-pire. Stavite majčinu dušicu i origano, i krčkajte desetak minuta, dodajte pavlaku i parmezan, promešajte i sklonite s vatre.
U podmazan pleh ređajte red lazanja, red fila s pečurkama, i tako dok ne utrošite materijal. Odozgo pospite parmezanom i pecite na 200 stepeni oko pola sata.