LAZANJA SA MLEVENIM MESOM I PEČURKAMA
Sastojci
- 7 svežih kora za lazanje
- 200 g šampinjona
- 200 g mlevenog junećeg mesa
- glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 50 g maslaca
- 70 ml paradajz-pirea
- 2,5 dl pavlake
- 70 g parmezana + 30 g za posipanje
- so, biber
- origano
- majčina dušica
Upustvo
- Crni luk sitno iseckajte, pečurke na listiće, šargarepu izrendajte. Pavlaku umutite s parmezanom. Upržite na maslacu luk i šargarepu, dodajte šampinjone, posolite, pobiberite, dodajte mleveno meso i propržite. Na kraju dodajte paradajz-pire. Stavite majčinu dušicu i origano, i krčkajte desetak minuta, dodajte pavlaku i parmezan, promešajte i sklonite s vatre.
- U podmazan pleh ređajte red lazanja, red fila s pečurkama, i tako dok ne utrošite materijal. Odozgo pospite parmezanom i pecite na 200 stepeni oko pola sata.