KREMASTA VOĆNA TORTA
Course: desert
Sastojci
Za kore :
- 9 jaja
- 9 kašika šećera
- 9 kašika brašna.
Za fil :
- 500 ml mleka
- 8 kašika šećera
- 3 žumanca
- 3 kašike brašna
- 250 g margarina
- 1 kesica šlaga ili 200 ml slatke pavlake
- 2 kesice vanilin šećera
- voće po želji višnje, ananas, banane…
Upustvo
- Penasto umutiti 3 belanca postepeno dodavajući 3 kašike šećera, pa dodati 3 žumanca i lepo sjediniti.
- Dodati 3 kašike brašna i umešati varjačom.
- Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-30 minuta.
- Tako napraviti 3 kore.
- Ohladiti biskvit, poprskati ga rumom ili sokom od voća.
- U mleko koje vri dodati umućena žumanca sa šećerom, brašno i vanilin šećer i kuvati na pari.
- Kada se fil za voćnu tortu zgusne ostaviti ga da se dobro ohladi.
- Dodati umućen margarin sa šećerom i sjediniti ga sa filom za voćnu tortu.
- Na kraju u fil lagano umešati šlag ili umućenu slatku pavlaku.
- Pripremljen fil za voćnu tortu premazati preko biskvita.
- Na fil postaviti voće.
- Postupak ponoviti dokle god ima biskvita, s tim što se zadnji stavlja biskvit bez fila.
- Tortu obložiti šlagom ili fondanom i ukrasiti po želji.