KREMASTA VOĆNA TORTA

Course: desert

Sastojci

Za kore :

  • 9 jaja
  • 9 kašika šećera
  • 9 kašika brašna.

Za fil :

  • 500 ml mleka
  • 8 kašika šećera
  • 3 žumanca
  • 3 kašike brašna
  • 250 g margarina
  • 1 kesica šlaga ili 200 ml slatke pavlake
  • 2 kesice vanilin šećera
  • voće po želji višnje, ananas, banane…

Upustvo

  • Penasto umutiti 3 belanca postepeno dodavajući 3 kašike šećera, pa dodati 3 žumanca i lepo sjediniti.
  • Dodati 3 kašike brašna i umešati varjačom.
  • Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-30 minuta.
  • Tako napraviti 3 kore.
  • Ohladiti biskvit, poprskati ga rumom ili sokom od voća.
  • U mleko koje vri dodati umućena žumanca sa šećerom, brašno i vanilin šećer i kuvati na pari.
  • Kada se fil za voćnu tortu zgusne ostaviti ga da se dobro ohladi.
  • Dodati umućen margarin sa šećerom i sjediniti ga sa filom za voćnu tortu.
  • Na kraju u fil lagano umešati šlag ili umućenu slatku pavlaku.
  • Pripremljen fil za voćnu tortu premazati preko biskvita.
  • Na fil postaviti voće.
  • Postupak ponoviti dokle god ima biskvita, s tim što se zadnji stavlja biskvit bez fila.
  • Tortu obložiti šlagom ili fondanom i ukrasiti po želji.