Sastojci:
250 g brašna
125 g maslaca
kašičica soli
za fil:
600 g očišćene bundeve
srednja glavica crnog luka
čen belog luka
200 g mocarele
4 jajeta
400 g nezaslađene slatke pavlake
100 g rendanog parmezana
so, biber
narendan muskatni oraščić
Priprema:
Umesite testo od smese brašna, soli, maslaca u kockicama i 4-5 kašika vode, umotajte ga u plastičnu foliju i stavite na pola sata u frižider.
Bundevu za fil krupno narendajte i pomešajte s oljuštenim i naseckanim crnim i belim lukom. Polovinu mocarele narendajte, a polovinu isecite na listiće. Umutite jaja s pavlakom i rendanim sirom, pa začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem.
Maslacem podmažite kalup. Odležalo testo razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, premestite ga u kalup, a višak koji viri preko ivica odsecite. Po testu rasporedite bundevu, prelijte smesom od pavlake, jaja i sira, pa stavite listove mocarele.
Kiš pecite oko 45 minuta na 200 stepeni.