JAGNJEĆE SARMICE

Course: glavno jelo

Sastojci

  • jagnjeća džigerica
  • 1 kg crnog luka
  • 100 g pirinča
  • 3 jajeta
  • biber
  • začin
  • 300 g masti
  • svinjska maramica

Upustvo

  • Iseckani crni luk stavite da se prži u zagrejanoj masti uz povremeno nalivajte pomalo vode dok se dobro ne izdinsta.
  • Belu džigericu skuvajte u slanoj vodi, pa dodajte i kratko barenu crnu džigericu, sameljite ili sitno iseckajte i stavite u ispržen luk.
  • Pirinač obarite. Dodajte mu so i biber, i začin, spojite sa lukom i iznutricama, te propržite još 2 do 3 minuta.
  • Kad se malo prohladi, dodajte umućena jaja i promešajte.
  • Svinjsku maramicu podelite na više delova, na svaki stavite po malo fila i savijte kao sarmu.
  • Stavite u pleh da se peče oko 20 minuta na 250 stepeni. Kada se sarmice ohlade isecite ih na šnite i poslužite sa kiselom pavlakom.