JAGNJEĆE SARMICE
Course: glavno jelo
Sastojci
- jagnjeća džigerica
- 1 kg crnog luka
- 100 g pirinča
- 3 jajeta
- biber
- začin
- 300 g masti
- svinjska maramica
Upustvo
- Iseckani crni luk stavite da se prži u zagrejanoj masti uz povremeno nalivajte pomalo vode dok se dobro ne izdinsta.
- Belu džigericu skuvajte u slanoj vodi, pa dodajte i kratko barenu crnu džigericu, sameljite ili sitno iseckajte i stavite u ispržen luk.
- Pirinač obarite. Dodajte mu so i biber, i začin, spojite sa lukom i iznutricama, te propržite još 2 do 3 minuta.
- Kad se malo prohladi, dodajte umućena jaja i promešajte.
- Svinjsku maramicu podelite na više delova, na svaki stavite po malo fila i savijte kao sarmu.
- Stavite u pleh da se peče oko 20 minuta na 250 stepeni. Kada se sarmice ohlade isecite ih na šnite i poslužite sa kiselom pavlakom.