ITALIJANSKI STRUFFOLI
Course: desert
Kuhinja: Italijanska
Sastojci
- 210 g brašna
- 3 jajeta
- rendana kora jednog limuna i jedne pomorandže
- 1 supena kašika šećera
- malo soli
- 1 supena kašika soka od pomorandže
Sirup:
- 5-6 supenih kašika meda
- 3 supene kašike šećera
- za ukras šarene mrvice
- 1 l ulja za prženje
Upustvo
- Sve sastojke za testo stavite u činiju i umesite rukama. Testo bi trebalo da bude mekano, ali ne lepljivo. Prema ovoj meri sigurno biće potrebno da dodajete brašna, ali bolje je da dodajete pomalo, nego da bude previše tvrdo u startu.
- Testo ostavite u činiji pokriveno providnom folijom da odmori pola sata. Van frižidera.
- Ugrejte ulje za prženje.
- Od testa uzimajte male komade, od kojih valjajte dugačke “crve” prečnika otprilike pola cm, i onda nožem isecajte male komadiće. Svaki medju dlanovima urolajte u kuglicu. Kada nakupite odredjenu količinu, ubacite u vrelo ulje. Nemojte da pretrpate šerpu, zato što će one narasti, i sve vreme ih cediljkom mešajte da se ravnomerno prže.
- Kada ih sve ispržite, u većem dubokom tiganju ugrejte med i šećer dok ne počne blago da vri. Tada ubacite pečene Struffole i cele ih umešajte u sirup.
- Prebacite na tanjir na kome ćete ih servirati i obavezno pospite šarenim mrvicama.