GULAŠ SA PEČURKAMA
Course: glavno jelo
Sastojci
- 25 o g crvenog luka
- 0,5 dl ulja
- 400 g rezanog krompira
- 200 g dimljene domaće kobasice
- 400 g raznih pečuraka
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica ljute paprike
- malo kuvanog paradajza
- 1,5 kašika brašna
- 1 dl belog vina
- 2 dl kisele pavlake
- so
Upustvo
- Luk sitno narezati, pržiti na ulju, dok ne uvene. Dodati krompir rezan na kocke, sitno narezanu kobasicu i pečurke. Dodati vodu.
- Pržiti dok krompir ne omekša, uz povremeno dodavanje vode. Zatim dodati slatku i ljutu papriku (ili feferone sitno narezane) i paradajza. Sve pobrašniti, dodati vino i vodu da postane fina gusta smesa. Na kraju posoliti i dodati pavlake.