GOVEDINA SA ZELENOM PAPRIKOM I LUKOM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 400 g bifteka isečenog na štapiće
  • 2 šolje crnog luka takođe isečenog na štapiće
  • 1 šolja zelene paprike iseckane isto kao luk i meso
  • 3/4 kašičice soli
  • 6 kašika ulja
  • malo bibera
  • Za umak:
  • 1 kašika šerija ili belog vina
  • 1 kašičicu kukuruznog brašna
  • 1/4 kašičice praška za pečenje
  • 1 kašika soja sosa
  • malo šećera

Upustvo

  • Izmešati umak od navedenih sastojaka, pa staviti meso i ostaviti ga da stoji u umaku 30 minuta.
  • Nakon 30 minuta zagrejati 3 kašike ulja u dubljem tiganju i dodati 3/4 kašičice soli i crni luk i pržiti ga 2 minuta. Tada sve izvaditi i ocediti.
  • Ugrejati opet 3 kašike ulja na jakoj vatri, pa staviti govedinu da se prži mešajući dok meso ne promeni boju. Dodati tada malo bibera i prorpžen luk i papriku. Mešati na vatri još 1 minut i poslužiti.