GOVEDINA SA ZELENOM PAPRIKOM I LUKOM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 400 g bifteka isečenog na štapiće
- 2 šolje crnog luka takođe isečenog na štapiće
- 1 šolja zelene paprike iseckane isto kao luk i meso
- 3/4 kašičice soli
- 6 kašika ulja
- malo bibera
- Za umak:
- 1 kašika šerija ili belog vina
- 1 kašičicu kukuruznog brašna
- 1/4 kašičice praška za pečenje
- 1 kašika soja sosa
- malo šećera
Upustvo
- Izmešati umak od navedenih sastojaka, pa staviti meso i ostaviti ga da stoji u umaku 30 minuta.
- Nakon 30 minuta zagrejati 3 kašike ulja u dubljem tiganju i dodati 3/4 kašičice soli i crni luk i pržiti ga 2 minuta. Tada sve izvaditi i ocediti.
- Ugrejati opet 3 kašike ulja na jakoj vatri, pa staviti govedinu da se prži mešajući dok meso ne promeni boju. Dodati tada malo bibera i prorpžen luk i papriku. Mešati na vatri još 1 minut i poslužiti.