DINSTANO MEŠANO POVRĆE
Sastojci
- 4 kašike ulja
- jedna glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 250 g boranije
- 250 g graška
- 4 šargarepe
- jedna tikvica
- 3 paprike
- 2 do 3 paradajza
- so biber
- šolja supe od kocke
- sok od 1 limuna
- iseckano peršunovo lišće
Upustvo
- Zagrejati u sudu ulje, staviti sitno iseckani crni luk i malo ga prodinstati. Dodati isečen ili izgnječen beli luk. Zatim na kolutove sečenu šargarepu, u tanke listiće isečenu boraniju, oljušten grašak, na rezance isečenu papriku, oljušten i u manje komadiće isečen paradajz. Posoliti i najpre dinstati u vlastitom soku, a zatim dolivati pomalo vode.
- Kada je sve povrće mekano, pobiberiti pa ga i lagano izmešati. Pre služenja dodati malo soka od limuna, iseckano peršunovo lišće i po želji 1 do 2 kašike pavlake.
- Služiti uz pečeno i prženo meso. Uz dodatak nekog jela sa jajetom ili sirom, uz pržen krompir i gotov je brz ručak.