DINSTANO MEŠANO POVRĆE

Sastojci

  • 4 kašike ulja
  • jedna glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 250 g boranije
  • 250 g graška
  • 4 šargarepe
  • jedna tikvica
  • 3 paprike
  • 2 do 3 paradajza
  • so biber
  • šolja supe od kocke
  • sok od 1 limuna
  • iseckano peršunovo lišće

Upustvo

  • Zagrejati u sudu ulje, staviti sitno iseckani crni luk i malo ga prodinstati. Dodati isečen ili izgnječen beli luk. Zatim na kolutove sečenu šargarepu, u tanke listiće isečenu boraniju, oljušten grašak, na rezance isečenu papriku, oljušten i u manje komadiće isečen paradajz. Posoliti i najpre dinstati u vlastitom soku, a zatim dolivati pomalo vode.
  • Kada je sve povrće mekano, pobiberiti pa ga i lagano izmešati. Pre služenja dodati malo soka od limuna, iseckano peršunovo lišće i po želji 1 do 2 kašike pavlake.
  • Služiti uz pečeno i prženo meso. Uz dodatak nekog jela sa jajetom ili sirom, uz pržen krompir i gotov je brz ručak.