DINASTIJA

Course: desert

Sastojci

  • krem šlag od vanile

Za kore:

  • 6 belanaca
  • 150 g šećera
  • 100 g seckanih oraha
  • 2-3 kašike prezli
  • 1 kašika ulja
  • 1/2 praška za pecivo

Za fil:

  • 12 žumanaca
  • 7 kašika prah šećera
  • 7 kašika brašna
  • 1/2 l mleka
  • 1 margarin
  • 200 g kokosa
  • 4 štangle čokolade

Upustvo

Kore:

  • 6 belanaca umutiti sa 150 g šećera, dodati 100 g seckanih oraha, 2-3 kašike prezli, 1 kašika ulja i 1/2 praška za pecivo.
  • Peku se dve ovakve kore.

Fil:

  • 12 žumanaca umutiti sa 7 kašika prah šećera, pomešati sa 7 kašika brašna i ukuvati sa 1/2 l mleka. Kada se fil ohladi dodati u njega 1 margarin.
  • Podeliti fil na 2 dela. U jedan deo dodati 200 g kokosa, a u drugi 4 štangle otopljene čokolade.
  • Filovati tortu tako da prvo ide kora, fil sa kokosom, preko fil sa čokoladom i onda druga kora.
  • Celu tortu prekriti krem šlagom od vanile i ukrasiti po želji.