ĆUFTICE OD KROMPIRA
Course: toplo predjelo
Sastojci
- 1 kg krompira
- 200 g sira
- 2 glavice luka
- 4 jaja
- prstohvat mirođije
- prstohvat mlevene paprike
- brašno za valjanje
- ulje za prženje
Upustvo
- Krompir oljuštite, isecite i skuvajte. Ocedite ga i stavite u posebnu posudu.
- Kuvanom krompiru dodajte sir, rendani luk, jedno jaje i po prstohvat mirođije i mlevene paprike, pa sve lepo izmešajte, gnječeći krompir viljuškom.
- U posebnu činiju stavite brašno, a u drugoj umutite preostala jaja. Spremite tiganj sa uljem – sipajte ulje da pokrije dno, jer dok se krompir prži, upiće mast.
- Od smese kidajte komade i formirajte ćuftu, uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja. Pržite dok ne porumeni.
- Služiti uz sezonsku salatu i neku vrstu sira.