ĆUFTICE OD KROMPIRA

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • 1 kg krompira
  • 200 g sira
  • 2 glavice luka
  • 4 jaja
  • prstohvat mirođije
  • prstohvat mlevene paprike
  • brašno za valjanje
  • ulje za prženje

Upustvo

  • Krompir oljuštite, isecite i skuvajte. Ocedite ga i stavite u posebnu posudu.
  • Kuvanom krompiru dodajte sir, rendani luk, jedno jaje i po prstohvat mirođije i mlevene paprike, pa sve lepo izmešajte, gnječeći krompir viljuškom.
  • U posebnu činiju stavite brašno, a u drugoj umutite preostala jaja. Spremite tiganj sa uljem – sipajte ulje da pokrije dno, jer dok se krompir prži, upiće mast.
  • Od smese kidajte komade i formirajte ćuftu, uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja. Pržite dok ne porumeni.
  • Služiti uz sezonsku salatu i neku vrstu sira.