ĆUFTE U PARADAJZ SOSU

Course: glavno jelo

Sastojci

Za sos:

  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • paradajz sok
  • voda
  • pola kašičice šećera

Za ćufte:

  • mleveno meso za 4 osobe oko pola kg mesa
  • 2 jajeta
  • so
  • biber
  • brašno

Upustvo

  • Skuvati ređi paradajz sos. U dubljoj posudi dobro zagrejte 2 kašike ulja, dodajte 1 kašiku brašna i pržite ga. Mešajte sve vreme, nekih 2-3 minuta, odnosno, dok ne dobije blagu žutu boju. Smaknite zapršku sa vatre i polako, mešajući, dolijte sok od paradajza.Vratite sos na vatru i polako dolivajte vodu. Malo više vode da bude ređi sos. Kuvajte sos, mešajući ga sve vreme, dok ne proključa. Za to neće biti potrebno više od nekih 5 minuta. Dodajte oko ½ kašičice šećera.
  • U mleveno meso, količina mesa zavisi za koliko osoba kuvamo, razbijemo 2 jajeta. Posolimo, dodamo malo bibera, izmešamo i dodamo brašna da se sve sjedini.
  • U sos koji vri, malom kašičicom sečemo meso da bude okruglo kao male ćuftice i puštamo u sos.
  • Kada je meso kuvano jelo možemo poslužiti uz pire krompir ili testeninu.