Sastojci:

Za sos:

2 kašike ulja

1 kašika brašna

paradajz sok

voda

pola kašičice šećera

Za ćufte:

mleveno meso (za 4 osobe oko pola kg mesa)

2 jajeta

so

biber

brašno

Priprema:

Skuvati ređi paradajz sos. U dubljoj posudi dobro zagrejte 2 kašike ulja, dodajte 1 kašiku brašna i pržite ga. Mešajte sve vreme, nekih 2-3 minuta, odnosno, dok ne dobije blagu žutu boju. Smaknite zapršku sa vatre i polako, mešajući, dolijte sok od paradajza.Vratite sos na vatru i polako dolivajte vodu. Malo više vode da bude ređi sos. Kuvajte sos, mešajući ga sve vreme, dok ne proključa. Za to neće biti potrebno više od nekih 5 minuta. Dodajte oko ½ kašičice šećera.

U mleveno meso, količina mesa zavisi za koliko osoba kuvamo, razbijemo 2 jajeta. Posolimo, dodamo malo bibera, izmešamo i dodamo brašna da se sve sjedini.

U sos koji vri, malom kašičicom sečemo meso da bude okruglo kao male ćuftice i puštamo u sos.

Kada je meso kuvano jelo možemo poslužiti uz pire krompir ili testeninu.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU

Course: glavno jelo