Sastojci:
Za sos:
2 kašike ulja
1 kašika brašna
paradajz sok
voda
pola kašičice šećera
Za ćufte:
mleveno meso (za 4 osobe oko pola kg mesa)
2 jajeta
so
biber
brašno
Priprema:
Skuvati ređi paradajz sos. U dubljoj posudi dobro zagrejte 2 kašike ulja, dodajte 1 kašiku brašna i pržite ga. Mešajte sve vreme, nekih 2-3 minuta, odnosno, dok ne dobije blagu žutu boju. Smaknite zapršku sa vatre i polako, mešajući, dolijte sok od paradajza.Vratite sos na vatru i polako dolivajte vodu. Malo više vode da bude ređi sos. Kuvajte sos, mešajući ga sve vreme, dok ne proključa. Za to neće biti potrebno više od nekih 5 minuta. Dodajte oko ½ kašičice šećera.
U mleveno meso, količina mesa zavisi za koliko osoba kuvamo, razbijemo 2 jajeta. Posolimo, dodamo malo bibera, izmešamo i dodamo brašna da se sve sjedini.
U sos koji vri, malom kašičicom sečemo meso da bude okruglo kao male ćuftice i puštamo u sos.
Kada je meso kuvano jelo možemo poslužiti uz pire krompir ili testeninu.