CORN DOG

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • 10 viršli
  • 200 g mekog brašna
  • 140 g kukuruznog griza palenta
  • 1 kašika šećera
  • 1 ravna kašika soli
  • kesica praška za pecivo
  • 200 ml mleka
  • 2 cela jajeta
  • ulje za pečenje
  • čačkalice za ražnjiće
  • malo brašna za valjanje viršli

Upustvo

  • Prvo pravimo smesu u koju umačemo viršle. Pomešati oba brašna, dodati prašak za pecivo, so i šećer. Ulupati jaja i dodati mleko, pa to sve izmešati sa smesom od brašna. Mešamo mikserom dok ne umutimo bez grudvica. Masa se ostavi 15 do 20 minuta da odstoji.
  • Viršlama skinuti opne, nabosti viršle na čačkalice skoro do kraja.
  • Smesu sipati u dugačku uspravnu čašu, ostaviti prazno oko 2 cm do kraja čaše da ne bi smesa curila kada se umoči viršla.
  • Sipati dosta ulja u tiganj ili šerpu i ostaviti da se dobro zagreje.
  • Svaku viršlu uvaljati prvo u brašno, pa uspravno umočiti u čašu sa smesom pa spustiti u vrelo ulje. Ubacimo viršlu u ulje, držati jednu stranu na ulju 7 sekundi pa okrenuti viršlu i onda ih peći dok ne porumene uz povremeno okretanje.
  • Pečen corn dog stavljamo na ubrus da se ocedi i služimo uz prelive po želji.