CORN DOG
Course: toplo predjelo
Sastojci
- 10 viršli
- 200 g mekog brašna
- 140 g kukuruznog griza palenta
- 1 kašika šećera
- 1 ravna kašika soli
- kesica praška za pecivo
- 200 ml mleka
- 2 cela jajeta
- ulje za pečenje
- čačkalice za ražnjiće
- malo brašna za valjanje viršli
Upustvo
- Prvo pravimo smesu u koju umačemo viršle. Pomešati oba brašna, dodati prašak za pecivo, so i šećer. Ulupati jaja i dodati mleko, pa to sve izmešati sa smesom od brašna. Mešamo mikserom dok ne umutimo bez grudvica. Masa se ostavi 15 do 20 minuta da odstoji.
- Viršlama skinuti opne, nabosti viršle na čačkalice skoro do kraja.
- Smesu sipati u dugačku uspravnu čašu, ostaviti prazno oko 2 cm do kraja čaše da ne bi smesa curila kada se umoči viršla.
- Sipati dosta ulja u tiganj ili šerpu i ostaviti da se dobro zagreje.
- Svaku viršlu uvaljati prvo u brašno, pa uspravno umočiti u čašu sa smesom pa spustiti u vrelo ulje. Ubacimo viršlu u ulje, držati jednu stranu na ulju 7 sekundi pa okrenuti viršlu i onda ih peći dok ne porumene uz povremeno okretanje.
- Pečen corn dog stavljamo na ubrus da se ocedi i služimo uz prelive po želji.