ČORBA OD PRAZILUKA I PILEĆE SITNEŽI

Sastojci

  • pileća sitnež
  • 4 struka praziluka
  • 3-4 krompira
  • so
  • biber
  • puter
  • 2 žumanceta
  • kisela pavlaka

Upustvo

  • U lonac sa hladnom vodom staviti pileću sitnež: glavu, noge, bubac, vrat i staviti da se na šporetu kuva.
  • Za to vreme 4 struka praziluka očistiti od zelenog lišća, pa bele delove iseći uzduž na 4 komada, obariti ih zajedno sa 3 – 4 krompira, procediti, pa i praziluk i krompir propasirati. Propasiranu kašu naliti čorbom od sitneži, posoliti, pobiberiti, pa ostaviti da i dalje vri.
  • Ovu čorbu ne treba zapržavati brašnom već u gotovu dodati komad putera i 2 žumanceta umućena s malo kisele pavlake. Tako začinjenu služiti.