ČOKOLADNA BAJKA
Course: desert
Sastojci
- 4 jaja
- 120 g šećera
- 120 g brašna
Za krem:
- 150 g šećera u prahu
- 2 kašike vode
- 100 ml mleka
- 10 g brašna
- žumance
- 200 g margarina
- 1/2 kesice vanil šećera
Za preliv:
- 100 g čokolade
- 70 g biljne masti
Upustvo
- Dobro umutiti belanca, dodajte im šećer u prahu i žumanca, pa nastavite da mutite. Na kraju dodajte brašno.
- Dobijenu smesu sipajte u pleh i pecite 14 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
- Vruće testo prekrijte vlažnom krpom.
- U šerpicu sipajte 80 g prah šećera i mešajte na vrućoj ringli dok ne dobije zlatnu boju. Sklonite sa vatre , dodajte 2 kašike vode, vratite na ringlu i opet promešajte. Mleko pomešajte sa brašnom i žumancem, pomešajte sve sa smesom od prah šećera i skuvajte gust krem.
- Margarin prvo umutite sa vanil šećerom i 70 g prah šećera, pa zatim i sa ohlađenim kremom. Testo premažite kremom i opet urolajte.
- Na ringli otopite čokoladu i prelijte rolat.