ČOKOLADNA BAJKA

Course: desert

Sastojci

  • 4 jaja
  • 120 g šećera
  • 120 g brašna

Za krem:

  • 150 g šećera u prahu
  • 2 kašike vode
  • 100 ml mleka
  • 10 g brašna
  • žumance
  • 200 g margarina
  • 1/2 kesice vanil šećera

Za preliv:

  • 100 g čokolade
  • 70 g biljne masti

Upustvo

  • Dobro umutiti belanca, dodajte im šećer u prahu i žumanca, pa nastavite da mutite. Na kraju dodajte brašno.
  • Dobijenu smesu sipajte u pleh i pecite 14 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
  • Vruće testo prekrijte vlažnom krpom.
  • U šerpicu sipajte 80 g prah šećera i mešajte na vrućoj ringli dok ne dobije zlatnu boju. Sklonite sa vatre , dodajte 2 kašike vode, vratite na ringlu i opet promešajte. Mleko pomešajte sa brašnom i žumancem, pomešajte sve sa smesom od prah šećera i skuvajte gust krem.
  • Margarin prvo umutite sa vanil šećerom i 70 g prah šećera, pa zatim i sa ohlađenim kremom. Testo premažite kremom i opet urolajte.
  • Na ringli otopite čokoladu i prelijte rolat.