BRZI KROASANI SA NUTELOM

Course: desert

Sastojci

  • 1 paket lisnatog testa 2 komada
  • 3/4 šolje Nutele
  • 1 jaje plus 1 kašika vode

Upustvo

  • Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite pleh tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje koji ste namazali prethodno uljem ili margarinom.
  • Naprskajte ravnu površinu sa malo brašna. Zatim listove lisnatog testa razvucite malo oklagijom. Potrudite se da testo bude podjednake debljine svuda.
  • Sečivom za picu isecite lisnato testo na tri dela, a zatim svaki deo podelite dijagonalno. Od svakog lista lisnatog testa treba da dobijete šest trouglova.
  • Na svaki od trouglova stavite kašičicu Nutele i nežno umotajte u kiflicu. Kroasane stavljajte na pleh obložen papirom za pečenje.
  • U manjoj posudi pomešajte jedno jaje sa jednom kašikom vode. Zatim navlažite svaki kroasan jajetom i vodom. Kroasane peći 20-25 minuta, dok ne narastu i dobiju zlatni sjaj. Posuti ih prah šećerom i ukrasiti čokoladnim sirupom ili nutelom.