Sastojci:
6 jaja
2 žumanceta
120 g šećera
225 g maslaca
240 g mlevenih oraha
60 g prezli
malo ruma
4 kašike skuvane crne kafe
120 g prah šećera
1 limun
125 dcl slatke pavlake
krupno seckani orasi za dekoraciju
Priprema:
Za kore:
Penasto umutiti 6 žumanaca sa 120 g šećera i 100 g maslaca. U masu dodati 120 g samlevenih oraha, 60 g u rumu nakvašenih prezli, 2 kašike jake crne kafe i sneg od 6 belanaca. Peći testo u 2 jednaka kalupa.
Za nadev:
Potrebno je 125 g maslaca sa 2 žumanceta i 120 g sitnog šećera penasto umutiti. U umućeni maslac dodati 120 g samlevenih oraha i 2 kašike jake crne kafe, malo sitno izrendane kore od limuna i 125 dcl ulupane, zaslađene i vanilom zamirisane slatke pavlake.
Prohlađenu tortu nadevati ovim nadevom, premazati je istim kremom. Odozgo je posuti krupno isečenim orasima.