RAFAELO TORTA
Course: desert
Sastojci
- 12 belanaca
- 24 kašike šećera
- 2 kašike sirćeta
- 200 g kokosa
- 12 žumanaca
- 12 kašika šećera
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 1 l mleka
- 4 kesice pudinga od vanile
- 200 g čokolade za kuvanje
- 250 g margarina
- 200 g šećera
- 150 ml vode
- 200 g kokosa
- 200 g mleka u prahu
- prženi iseckani lesnici
- 200 g šlaga ako želite
Upustvo
- Izmiksirati 6 belanaca,sa 12 kasika šećera, dodati kasiku sirćeta i 100 g kokosa. U zagrejanoj rerni ispeći takve dve kore.
- FIL 1: Izmiksirati 12 žumanaca sa 12 kašika secera i skuvati na pari. Kada se ohladi dodati predhodno izmućen margarin sa 200 g šećera u prahu. U 1 l mleka skuvati puding od vanile. Ohlađen puding pomešati sa filom od žumanaca. Podeliti u dva dela, jedan deo ostaje žut, a u drugi deo se doda 200 g čokolade.
- FIL 2: 250 g margarina rastopiti sa 200 g šećera i 150 ml vode. Kad se šećer istopi dodati 200 g kokosa, 200 g mleka u prahu i seckanih lešnika po želji (100-150g).
- Tortu filovati sledećim redom: kora, žuti fil, fil od kokosa, čokoladni fil, kora i odozgo šlag i posuti kokosom. Ukrasiti tortu po želji kupovnim rafaelo kuglicama ili voćem.