RAFAELO TORTA

Course: desert

Sastojci

  • 12 belanaca
  • 24 kašike šećera
  • 2 kašike sirćeta
  • 200 g kokosa
  • 12 žumanaca
  • 12 kašika šećera
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 l mleka
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera
  • 150 ml vode
  • 200 g kokosa
  • 200 g mleka u prahu
  • prženi iseckani lesnici
  • 200 g šlaga ako želite

Upustvo

  • Izmiksirati 6 belanaca,sa 12 kasika šećera, dodati kasiku sirćeta i 100 g kokosa. U zagrejanoj rerni ispeći takve dve kore.
  • FIL 1: Izmiksirati 12 žumanaca sa 12 kašika secera i skuvati na pari. Kada se ohladi dodati predhodno izmućen margarin sa 200 g šećera u prahu. U 1 l mleka skuvati puding od vanile. Ohlađen puding pomešati sa filom od žumanaca. Podeliti u dva dela, jedan deo ostaje žut, a u drugi deo se doda 200 g čokolade.
  • FIL 2: 250 g margarina rastopiti sa 200 g šećera i 150 ml vode. Kad se šećer istopi dodati 200 g kokosa, 200 g mleka u prahu i seckanih lešnika po želji (100-150g).
  • Tortu filovati sledećim redom: kora, žuti fil, fil od kokosa, čokoladni fil, kora i odozgo šlag i posuti kokosom. Ukrasiti tortu po želji kupovnim rafaelo kuglicama ili voćem.