ČORBA OD CRVENE PAPRIKE
Course: hladno predjelo
Sastojci
- 3 crvene paprike
- kašika ulja
- crni luk srednje veličine
- 2 kašike brašna
- litar kokošije ili supe od povrća
- 3 paradajza
- so i sveži mleveni biber
Upustvo
- Prepolovite paprike i izvadite im semenke. Odsecite 4 tanka rezanca i odložite ih. Grubo naseckajte ostatak paprika. Zagrejte ulje u šerpi.
- Na tihoj vatri pržite sitno iseckani luk i paprike dok ne omekšaju. Dodajte brašno i nastavite sa prženjem još 2 minuta, neprestano mešajući. Postepeno dodajte supu, zatim oguljen, očišćen od semenki i grubo naseckani paradajz, so i biber.
- Pustite da provri mešajući, a zatim čorbu poklopite i 20 minuta kuvajte na tihoj vatri, povremeno mešajući.
- Sklonite šerpu sa ringle i ostavite da se ohladi. Ohlađenu čorbu izmiksajte štapnim mikserom. Zatim je ponovo ugrejte i ukrasite rezancima paprike.
- Ovu čorbu možete da poslužite sa kiselom pavlakom i kriškama integralnog hleba.