Sastojci:
150 g svinjskog mesa isečenog na kockice u veličini oraha
1 kašičica soja sosa
jedna i po kašičica brašna razmućenog sa 1 supenojm kašičicom vode
6 manjih babura
pola šolje ulja
Za umak:
jednu i po kašika soja sosa
jedna i po kašika šeri vina ili belog vina
1 kašičica soli
pola kašičice šećera
malo želatina
Priprema:
Umutiti smesu od soja sosa, brašna i vode, pa uvaljati kockice od mesa u tu smesu. Babure očistiti i iseckati na kvadratiće iste veličine kao i meso.
Dobro zagrejati 3 kašike ulja, i kad ulje počne da cvrči, staviti prvo meso, pa promešati, a zatim dodati papriku. Pržiti sve oko 3 minuta, dok meso ne dobije rumenkastu boju.
Umešati u međuvremenu umak od sastojaka koji su gore navedeni, dodati eventualno 1 kašičicu vode, i preliti ga preko mesa i paprike u tiganju.
Pržiti sve zajedno još 1 minut i poslužiti. Po želji u paprike i meso dodati i 2 do 3 zrna istucanog kikirikija.