VOĆNA TORTA OD VAZDUŠASTOG TESTA

Sastojci:

Za koru:

• 5 jaja
• 250 g šećera
• 180 g brašna
• pola praška za pecivo

Za fil:

• puding od vanile
• 400 ml mleka
• 50 g šećera
• 250 g margarina

Za preliv:

• 120 g seckanih oraha ili badema
• sezonsko voće
• želatin za tortu

Priprema:

Mikserom dobro umutite žumanca sa pet kašika vode, a kad zapeni dodajte šećer i mutite još malo. U posudu sipajte kašiku po kašiku brašna zajedno sa praškom za pecivo, pa promešajte.

Belancima dodajte prstohvat soli, pa mikserom umutite u posebnoj činiji. Šne dodajte žumancima, ali nemojte sasvim da sjedinite smese da bi testo ostalo vazdušasto.

Pleh obložite papirom za pečenje, nalijte testo i pecite na temperaturi od 175 stepeni oko 30 minuta.

Puding pripremiti prema uputstvu na kesici. Ohladiti ga, dodati mu margarin i dobro ga umutiti.

Koru za tortu podeliti na tri dela, pa ih nafilujte delom fila, a ostatkom premažite celu tortu i pospite je seckanim orasima.

Preko svega poređajte seckano voće, pa prelijte želatinom koji ste pripremili prema uputsvu sa pakovanja.

Print Recipe
VOĆNA TORTA OD VAZDUŠASTOG TESTA
Obrok desert
Serviranje
Obrok desert
Serviranje