Sastojci:
200 g telećeg ili junećeg mesa
malo šunke
150 g pilećeg mesa
2 glavice crnog luka
maslinovog ulja 4 manje kobasice
200 g graška
200 g pasulja
2 čena belog luka
1 lovorov list
3 paradajza
2 paprike
1 konzerva školjki
500 g pirinča 75 g rakova
soli i malo šafrana
Priprema:
Zagrejati ulje, dodati sitno isečeni crni luk, na kockice isečeno meso i šunku, na manje komadiće isečeno pileće meso, pa doliti malo vode i poklopljeno dinstati oko 20 do 25 minuta.
Posle toga dodati očišćen grašak, napola skuvan pasulj i 1 lovorov list, doliti tople vode i poklopljeno opet dinstati oko 25 minuta. Kada su pasulj, meso i grašak dovoljno omekšali dodati sitno isečen beli luk, na rezance isečene paprike, paradajz oljušten i isečen u manje kriške, probran opran pirinač, pa poklopljeno zajedno kuvati još 20 minuta.
Potom staviti u jelo oceđene školjke, na rezance isečene viršle ili slične kobasice, rakove, malo soli, bibera, peršunovog lista i rastopljenog šafrana, pa poklopljeno ostaviti da se dinsta još kraće vreme.
Uz pilav poslužiti neku salatu.