TIKVICE SA PARADAJZOM

Sastojci:

• 3 mlade tikvice srednje veličine
• 4 velika paradajza
• 3 do 4 čena belog luka
• vezica peršuna
• so
• začini
• maslinovo ulje

Priprema:

Tikvice očistite, operite i isecite na kockice. Paradajz prelijte vrućom vodom kako biste mogli da ga ogulite i isecite ga na kolutove. Seckani peršun i beli luk pomešajte i ostavite u maloj posudi.

Uzmite posudu u kojoj će te kuvati i dodajte 2 kašike maslinovog ulja, pa ređajte red tikvica, red paradajza, pospite sa malo seckanog peršuna i luka i posolite.

Ovako ređajte sve dok imate povrća i uvek završite sa paradajzom. Sipajte decilitar vode, poklopite posudu i stavite na srednju temperaturu. Kada provri smanjite temperaturui nastavite sa kuvanjem 30 do 35 minuta.

Tokom kuvanja jelo nemojte mešati već samo povremeno lagano protresite posudu. Poslužiti toplo.

Print Recipe
TIKVICE SA PARADAJZOM
Obrok glavno jelo
Serviranje
Obrok glavno jelo
Serviranje