SVINJETINA U SLATKO KISELOM SOKU

Sastojci:

• 2 svinjska fileta
• 3 kašike soja sosa
• 2 kašike crnog vina
• 1 kašika šećera
• 1 kašika meda
• sitno seckani beli luk
• 1 struk mladog luka
• pola kašičice cimeta
• pola šoljice jabukovog sirćeta
• pola šoljice šećera
• 3 kašike paradajz pirea
• 1 kašika gustina

Priprema:

Pomešajte soja sos, vino, šećer, med, beli luk, mladi luk, i cimet. Cele filete prekrijte tom mešavinom začina i ostavite da odstoje u frižideru preko noći.

Meso izvadite iz marinade, prosušite ga krpom, premažite uljem i pecite na roštilju, Često ga okrećući i premazujući marinadom oko 30 minuta.

Gotove filete ukrasite mladim lukom isečenim uzdužno na rezance. Meso isecite na tanke kolutove, i servirajte sa slatko kiselim umakom.

Za umak pomešajte šoljicu vode sa sirćetom, šećerom i paradajz pireom, pa stavite da prokuva. Dodajte gustin razmućen u pola šoljice hladne vode. Brzo mešajte, isključite ringlu i čim se zgusne, sklonite sa vatre.

Print Recipe
SVINJETINA U SLATKO KISELOM SOKU
Obrok glavno jelo
Serviranje
Obrok glavno jelo
Serviranje