ŠPANSKI KOH SA POVRĆEM

Sastojci:

300 g boranije

so

60 g crnog luka

4 kašike maslinovog ulja

8 manjih paradajzeva

125 g šunke

30 g maslina

200 g kobasica

3 jajeta

3 do 4 kašike rendanog kačkavalja

1 vezica luka vlašca

Priprema:

Zagrejati ulje, staviti u njega sitnije isečen crni luk i dinstati ga, a zatim dodati opranu i na manje komadice isečenu boraniju. Uz dolivanje pomalo vode, dinstati boraniju, a kada je malo omekšala dodati joj na listiće isečene masline, na rezance isečenu šunku, kobasice, po potrebi soli i bibera. Na kraju dodati opran, oljušten i u kriške isečen paradajz i sve lagano izmešati.

Vatrostalni sud pouljiti i staviti u njega pripremljenu masu. Umutiti jaja, dodati im rendani sir i opran iseckan luk vlašac, pa time preliti složeno povrće, šunku i kobasice.

U predhodno zagrejanoj rerni peći oko 20 do 25 minuta. Uz ovo poslužiti pečen ili kuvan krompir, ili kuvan i maslacem preliven pirinač.

Print Recipe
ŠPANSKI KOH SA POVRĆEM
Obrok glavno jelo
Serviranje
Obrok glavno jelo
Serviranje