Sastojci:
300 g boranije
so
60 g crnog luka
4 kašike maslinovog ulja
8 manjih paradajzeva
125 g šunke
30 g maslina
200 g kobasica
3 jajeta
3 do 4 kašike rendanog kačkavalja
1 vezica luka vlašca
Priprema:
Zagrejati ulje, staviti u njega sitnije isečen crni luk i dinstati ga, a zatim dodati opranu i na manje komadice isečenu boraniju. Uz dolivanje pomalo vode, dinstati boraniju, a kada je malo omekšala dodati joj na listiće isečene masline, na rezance isečenu šunku, kobasice, po potrebi soli i bibera. Na kraju dodati opran, oljušten i u kriške isečen paradajz i sve lagano izmešati.
Vatrostalni sud pouljiti i staviti u njega pripremljenu masu. Umutiti jaja, dodati im rendani sir i opran iseckan luk vlašac, pa time preliti složeno povrće, šunku i kobasice.
U predhodno zagrejanoj rerni peći oko 20 do 25 minuta. Uz ovo poslužiti pečen ili kuvan krompir, ili kuvan i maslacem preliven pirinač.