ŠPANSKI FRIKO

Sastojci:

250 g goveđeg mesa

250 g svinjskog mesa

6 kašika ulja

so, biber, aleva papriku (ljuta)

1 dl supe

1 lovorov list

40 g crnog luka

1 kg krompira

2 dl pavlake

30 g margarina

Priprema:

Meso oprati u komadu, a zatim ga malo osušiti krpom i iseći u manje kocke.

Zagrejati oko 30 g ulja, staviti u njega meso i na nešto jačoj vatri oko 5 minuta ga peći, dodati zatim so, biber i papriku, doliti toplu čorbu, lovorov list i na umerenoj vatri, poklopljeno, omekšavati oko 20 minuta.

Luk i krompir oljuštiti i iseći u tanke kolutove. Preostalo ulje zagrejati, dodati mu isečen luk i dinstati ga oko 3 minuta da malo porumeni.

Vatrostalni sud malo uljem namazati, pa slagati red krompira, red mesa i red luka. Svaki red krompira pobiberiti, posoliti i dodati mu malo aleve paprike. Poslednji red treba da je krompir.

Preliti sve razmućenom pavlakom i dodati nekoliko komadića maslaca ili margarina. Sud prekriti aluminijumskom folijom u predhodno zagrejanoj rerni i peći oko 60 minuta.

Uz friko poslužiti zelenu salatu,cveklu ili krastavce kiseljene u slanom rastvoru.

Print Recipe
ŠPANSKI FRIKO
Serviranje
Serviranje