SLATKO KISELA PILETINA

Sastojci:

• pile od 2 kg
• 300 g žute paprike
• 200 g pečuraka
• celer
• šargarepa
• 4 kašike suvog grožđa
• crni luk
• beli luk
• korijander
• cimet
• prstohvat muskatnog oraščića
• biber
• so

Priprema:

Pomešajte sve začine i na kraju ih sjedinite sa seckanom šargarepom, celerom, crnim i belim lukom.

Ovom smesom napunite pile, stavite ga u veliki lonac, nalijte vodom, i na mirnoj vatri kuvajte 1 sat. Ostavite da se ohladi.

Papriku skuvajte u slanoj vodi, kao i pečurke, a koru od limuna isecite na tanke trake. Ulje, sirće, suvo grožđe i limunovu koru pomešajte.

Piletinu i povrće servirajte i prelijte pripremljenim prelivom od suvog grožđa.

Print Recipe
SLATKO KISELA PILETINA
Serviranje
Serviranje