Sastojci:
1 kg ovčijeg vrata
1 l vode
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 keleraba
1 kašika geršle
pola kašike iseckanog peršuna
1/4 kašičice bibera
soli po ukusu
Priprema:
Najbolje je upotrebiti mršaviji gornji deo ovčijeg vrata, ali ga predhodno potopiti u toplu vodu da izađe krv. Posle iseći meso na komade dva prsta debele.
Meso staviti u šerpu i naliti hladnom vodom. Dobro oprati šargarepu, luk i kelerabu, sitno iseći na kockice u veličini graška, pa spustiti u čorbu zajedno sa geršlom, biberom, i solju i pustiti da tiho vri oko dva i po sata, stalno skidajući penu. Nipošto ne dopustiti da čorba naglo ključa, jer će meso ostati tvrdo.
Otprilike na četvrt sata pre serviranja dodati pola kašičice iseckanog peršuna. Meso služiti zajedno sa čorbom u dubokoj činiji ili ga izneti kao zasebno jelo.